Diş Apsesi, vücudun bakterilere karşı vermiş olduğu bir tepkime olarak ifade edilmektedir. Apseler ağız içinde çıkabildiği gibi vücudun herhangi bir yerinde reaksiyon gösterme imkanına sahip olmaktadır. Oluşan apseler ağrı ve kızarıklık gibi şikayetlere yol açmaktadır. Apseler; birçok belirtiye neden olduğu gibi en belirgin olanı yanakta oluşan anormal derecede ki şişlik olmaktadır.
Diş çürümeye başladığı zaman diş eti kemiğini zayıflatır, bakteri oluşumuna neden olduğu gibi apse oluşumunda büyük oranda etki etmektedir. Diş Apsesi belirtileri arasında; dişlerde sürekli olarak ortaya çıkan ağırlar, yemek yerken dişlerde hassasiyete bağlı olarak hissedilen sızlama, yüz ve boyunda meydana gelen şişlikler dişte apse olduğunun belirtisi olmakla birlikte erken tedavi edilmesi oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Diş apsesi tedavisi yapılması için Pendik diş hastanesi ağız ve diş sağlığı alanında hizmetler mevcut olmaktadır.
Apse Türleri Nelerdir?
Dişlerde oluşan apseler iki tür olarak mevcut olmaktadır. Bunlar; dişlerin kökünde biriken apseler ve diş aralarında oluşan apseler olmaktadır. Her iki apse türünde uygulanan tedavi değişkenlik göstermektedir. En uygun apse tedavisi yapılması sağlıklı dişlerin olması için Pendik diş hastanesi uzman doktorları ile hizmet vermektedir. Diş köklerinde biriken apseler genel olarak yeterli ve gerekli şekilde yapılamayan ağız ve diş sağlığı bakımı olmaktadır. Diş aralarında oluşan apselere neden olan konular ise ağız içinde biriken yiyeceklerin gerekli şekilde temizlenmemesi olmaktadır.
Diş Apsesi Nasıl Tedavi Edilir?
Dişlerde oluşan apselerin tedavi edilmesinde ilaç kullanımı daha sonrasında kanal tedavisi yöntemi kullanılmaktadır. Ayrıca kanal tedavisi yönteminin yeterli olmadığı hastalarda cerrahi işlem uygulanması da mevcut olmaktadır. Apseler için kanal tedavisini ancak Pendik diş hastanesi bünyesinde çalışan endodontistlerin yapması mümkün olmaktadır. Hem kanal tedavisi hem de cerrahi operasyon yapılması halinde apse geçmemiş ise diş çekilir ve implant tedavisine başvurulur.
Diş aralarında oluşan apseler için genellikle bölgenin hijyenik şekilde apselerden temizlenmesi ve iltihabın boşaltılması ile dişlerin oluşan apseden kurtulma imkanı mevcut olmaktadır. Diş apsesinin tekrardan oluşmaması için düzenli ağız ve diş bakımı yapılması ve düzenli olarak diş kontrolüne gidilmesi oldukça fazla önem teşkil etmektedir.